Треньорът на Левски Ясен Петров и един от опитните футболисти на тима Христо Йовов говориха днес пред представителите на медиите на брифинг преди двубоя с Калмар. Реваншът от третия квалификационен кръг на Лига Европа е утре от 20:45 часа на стадион "Георги Аспарухов".

"Настроението в тима е добро. Това което ни липсваше преди мача с ЦСКА сега го имаме, а именно един ден повече почивка. В момента свежеста, настроението и самочуствието от победата над ЦСКА е предпоставка за добър мач срещу Калмар. Нашето желание е да зарадваме привържениците с добра и резултатна игра. Наясно сме, че не сме направили кой знае какво досега. Ако победим Калмар, това ще бъде една малка крачка към целите, които сме си поставили. Ние сме задължени всеки ден да се трудим и да доказваме нашите възможности. В момента не сме във върхова форма, но сме в добро състояние. Нашата задача е Левски да става все по-добър от мач на мач и да защитаваме постигнатото", коментира Ясен Петров.

"Възможно е да има промени в състава. Имаме футболисти със здравословни проблеми и един от тях седи до мен в момента (Христо Йовов). До последно ще преценяваме дали той ще може да вземе участие в мача. Отделно Георги Христов получи разтежение по време на тренировката и не попадна в групата. Но ние затова сме толкова хора в Левски, за да имаме добри заместници", каза още Петров.

"Проблемът с мен е от две седмици. Имам оплаквания и смятам, че за това помогна гъстотата от важни срещи - играх по 90 минути срещу Калмар и ЦСКА. Отделно от това теренът в Швеция бе доста тежък. Ще изчакаме до утре и ще преценим, но със сигурност няма да рискуваме", каза от своя страна Христо Йовов.

"Калмар въобще не е за подценяване. Всички в отбора осъзнаваме колко важен е мача и съм убеден, че ще бъдем премотивирани, като усетим обстановката на стадиона. Със сигурност на нас ни е по-лесно с помощта на феновете. А в момента се забелязва настроение, което се препредава от човек на човек и аз лично очаквам поне 20 000 левскари да дойдат на стадиона", добави още Йовов. /БЛИЦ

Групата на Левски е от 19 футболисти, като в последния момент един от играчите ще отпадне:  Георги Петков, Божидар Митрев, Дъстли Мюлдер, Иво Иванов, Александър Александров, Димитър Телкийски, Христо Йовов, Елин Топузаков, Веселин Минев, Мариян Огнянов, Даниел Младенов, Жоазиньо, Дарко Тасевски, Исмаил Иса, Лъчезар Балтанов, Гара Дембеле, Владимир Гаджев, Йордан Милиев, Стефан Станчев.