Левски беше осъден на първа инстанция да плати 60 000 евро неустойка на италианската компания „Macron“ заради неизпълнен договор от страна на родния футболен гранд. През лятото на 2020 г. „сините“ прекратиха едностранно договора си с фирмата, сключен в края на 2019 г. След това на „Герена“ се договориха за екипировка с българското представителство на испанската фирма „Joma“.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн

Представителят на компанията за България Валентин Николов обяви любопитни подробности по сделката. Той сподели пред „Гонг“, че неговата компания е осигурила парите за евентуална неустойка чрез допълнителни отстъпки от търговски сделки, като тези пари през двете години ще се събират именно за тази цел.

„Нашата компания ще поеме парите за неустойката по договора. Само, че това няма да стане като извадим 60 хиляди евро. Имаме споразумение с Левски. Ние правим допълнителни отстъпки при всяка търговска сделка, като парите от тези отстъпки се събират и отиват за неустойката. Разбира се, ако има такава, тъй като доколкото разбирам Левски ще обжалва решението. Например, Левски продава наш артикул за 10 лева, като има допълнителна отстъпка от 1-2 лева, а тези пари отиват за евентуална неустойка. Ако няма неустойка, събраните средства от допълнителните отстъпки остават за клуба. Ние няма да си ги искаме. Такова споразумение сключихме, когато Тити Папазов влезе в управата на Левски. Папазов не е ощетил с нищо Левски“, обясни Николов.

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022