Нападателят на Левски Валери Божинов ще получи шанс за изява в гостуването на Царско село, пише "Тема спорт". Двубоят е утре от 16:30 часа. Това призна треньорът на "сините" Славиша Стоянович.

"Валери тренира пълноценно, в процес на подготовка е. Опитът му ще ни дойде добре. Срещу Берое се спрях на други играчи, защото ми трябваха по-бързи футболисти на този мокър терен. Смених някои играчи, защото трябва да се мисли и за следващите двубои. Трябва да спечелим точки срещу Царско село, ако искаме да се измъкнем от тази зона, която е много некомфортна", обяви Стоянович.

Валери Божинов има само два мача за първенство от началото на сезона. Той игра при нулевото равенство с Ботев (Враца) на 3 октомври и при домакинската загуба с 1:2 от Арда на 5 декември. Взе участие и при победата с 4:1 над Партизан (Червен бряг) за купата на България, когато беше с капитанската лента и вкара първия гол на „сините“ в срещата.

В двата мача от efbet Лигата той влиза като резерва в края и има общо 13 изиграни минути. В срещата за Купата пък остана на терена до 59-ата минута. Така той няма натрупано игрово време за цял мач в третия си престой на „Герена“.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството