Нападателят на "Левски" Базил Де Карвальо премина ядрено-магнитен резонанс, след който стана ясно каква точно е контузията му и колко време ще отсъства от терените. Звездата се контузи в събота при победата с 2:1 над Локомотив (София), когато отстъпи мястото си на Жоао Силва.

След консултация със специалист-ортопед беше установено разкъсване на мускул на бедрото.

В следващите дни Де Карвальо ще бъде подложен на консервативно лечение от страна на клубните лекари. Голмайсторът отпада от сметките на треньора Николай Митов за двата мача с Локомотив (София) от 1/2-финалите за Купата на България, както и за гостуването в Ловеч на Литекс, което е на 20 април (събота). Очаква се Де Карвальо да се завърне за вечното дерби на ЦСКА. Сблъсъкът с "армейците" е на 27 април (събота) от 16:00 часа на "Васил Левски".

От "Левски" също така информираха, че травмата на Рене Михелич в глезена не е сериозна. Словенският полузащитник днес се подготвя индивидуално и не тренира със своите съотборници. Лекарският щаб на "сините" ще направи всичко възможно да възстанови по най-бързия начин Михелич и той да може да тренира пълноценно с тима.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ