Треньорът на "Левски" Славиша Йоканович даде обяснение за решението си да остави Жоао Силва извън групата за мача с Берое, завършил 0:0. 

"Не показа на тренировките, че може да помогне в днешния двубой. Затова го оставих извън групата", каза спецът.

На пресконференцията след нулевото равенство с Берое Йоканович беше попитан дали слабото представяне на „сините“ не се дължи и на някаква психологическа обремененост. „Това е тема, от която вече се уморих. Ще преценим дали имат някакъв психологически проблем. За мен е голяма привилегия да работя като треньор на "Левски". Играчите също трябва да разберат, че е превилегия да си футболист на "Левски". Характер? Не се отнася до определен играч, ние като отбор не показахме характер. Един човек не може да промени всичко. Това, че не можем да вкараме не опира до характер, а до качества.“

„В някои от големите отбори едно положение е достатъчно, за да се постигне победа. Знам, че не такава е ситуацията в "Левски", но това е моят Левски, моят отбор. Надявам се да привлечем футболист, с който да вдигнем класата на отбора“, каза Йоканович.

„Разбира се, че изоставането от лидерите ме притеснява. Редуваме слаби със силни периоди във всеки мач. Пак казвам обаче, че вината за това е моя“, добави спецът.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ