Техническият директор на "Левски" Христо Йовов призна, че отпадането от казахстанския Иртиш в Лига Европа ще държи влага на тима дълго време. Той коментира предстоящия мач с "Ботев" (Пловдив), който е от първи кръг на родната "А" група и ще се играе в неделя от 18:00 часа в Пловдив.

„Не мисля, че има напрежение. То е дотолкова, колкото че става дума за едно дерби. За нас резултатът е важен, но и играта трябва да бъде на ниво. Това, което стана с Иртиш при никакви обстоятелства не може да отмине за кратко време. Знаем какво сътворихме. Това сигурно ще остави дълга следа. Ние обаче трябва да се изправим и да играем следващите мачове. Все пак става дума и за друго състезание. Шампионатът е дълъг, но винаги е добре да стартираме с победа“, сподели Йовов пред Гонг.

„Надявам се да има по-голяма амбиция във футболисти, но това си е до човека. Ако не го осъзнаваш, ако не го разбираш, няма как да ти го обясни друг. Всеки е достатъчно възпитан и разбрал какво е "Левски". След това, което направихме, само с победи може да излезем от това състояние, в което се вкарахме“, добави Бижутера.

„Надявам се и съм убеден, че Елин Топузаков и Мариян Христов ще се справят в мача с "Ботев". Те показаха в изминалите месеци, че съумяват да се справят с техните задължения. Сега са натоварени с по-сериозни неща, но в живота е така, отваря се някакъв шанс и трябва да се възползваш. Да покажеш, че можеш да се справиш. Ако искат да вървят нагоре, това е едно мини предизвикателство, могат да покажат на нас и на хората, че могат да се справят с него. Има много голяма вероятност и аз да бъда на пейката. Вече бях на нея на мача в Павлодар, разбира се, че е по-особено чувството. Мариян е наказан за мача с "Ботев" и смятам да бъда на пейката, за да сме повече хора от ръководството. Най-малкото мога да дам морална подкрепа на Топчо в този момент. Главната цел на всички е "Левски" да върви нагоре. Говоря за фенове, ръководство и футболисти. "Левски" е над всички, а това, че се получи такава ситуация е неприятно. Съжалявам, че стана така, но в крайна сметка ние подкрепяме "Левски". Когато има хора на стадиона, ние играем с 12 играча. Нормално е хората да са изнервени и обидени, това си е тяхно решение, дали ще бъдат на стадиона. Ние можем да излезем от това положение само с победи и добра игра. Само така може да върнем публиката“, каза още Христо Йовов.

„Не съм имал голяма възможност да разговарям с новия ни треньор. Не мога да говоря някакви категорични неща. Надявам се, че след като е постигнал тези успехи, има своите виждания за играта и отбора на "Левски". Нека го оставим да работи. В България напоследък много обичаме да коментираме някой още преди да е почнал да работи“, завърши бившият халф на „сините“.