Бившият спортен директор на "Левски" Христо Йовов заяви, че не е имал пълното доверие на Тодор Батков и не е разполагал с цялата власт при взимането на важни решения в спортно-техническите процеси в клуба. Бижутера каза, че няма как да се върне на "Герена", докато адвокатът е там. Освен това Йовов разкри лъжа на Батков. Босът вече се оплака колко пари е извадил тази зима, а насреща няма резултати, но Бижутера заяви, че нещата не стоят точно така.

"Финансовата криза в "Левски" е много тежка. Не съм съгласен с думите на президента, че клубът е дал 250 000 евро за трансфери през зимата, а насреща няма резултати. Дадохме, но и прибрахме 1 милион. Аз лично бях против някои трансфери. Трябваше да излезем с повече юноши. В крайна сметка всеки би разбрал това на фона на кризата", каза пред "Зона спорт" по bTV action Христо Йовов. 

"Бях прекалено мек като директор на "Левски", може би трябваше да тропна по масата, когато нещо не ми харесва", призна основната си грешка бившият нападател.

"Не всички футболисти бяха привлечени с моето съгласие. За някои от новите имах спорове с Тони Здравков. Не бях съгласен за някои футболисти, но те се взеха", коментира още Йовов.

Според него не е нормална постоянната намеса на Тодор Батков в спортно-техническата част.

"Винаги давам за пример Борусия (Дортмунд). Кой може да каже името на президента на клуба? Човекът е оставил Юрген Клоп да работи и след като има резултати, не му се меси. Един президент трябва да остави спортната страна на подходящите хора и едва след края на сезона да се прави равносметка. Пожелавам успех на Георги Иванов. Дано му се осигури нужното спокойствие. Двамата с Мъри са приятели, пожънали са успехи, дано продължат", добави Бижутера.

Бившият директор в "Левски" е категоричен, че никога не би работил отново на стадион „Георги Аспарухов”, докато Батков е в клуба. Според Йовов "сините" няма да останат без финансов благодетел, защото интересът към клуба е огромен и желаещи винаги ще има. Той съжалява много за отказа на Батков да вземе като шеф на школата Асен Букарев, предпочитайки на неговия пост Иван Колев.

"Не съм човек на никого. Не мога да коментирам слуховете, че някой различен от Тодор Батков финансира "Левски". Няма как да се правят политически игри на гърба на този клуб", каза още Йовов, който е отворен за оферти.

"На "Левски" му трябва година и половина, за да си стъпи на краката. Когато един или двама работници напуснат, може вината да е в тях, но когато са 6-7 трябва да започнеш да гледаш себе си. Не се чувствам използван. Това беше добър урок, натрупах доста опит, който ще ми бъде ценен във футбола, защото не смятам да се отказвам. Бих работил в друг български клуб, с изключение на ЦСКА. Ако срещнеш разбран президент, защо не? Трябва да се развивам и да изхранвам семейството си. Нямам предложения на този етап", добави Йовов.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ