Бившият спортен директор на "Левски" Христо Йовов подмина журналистите след загубата от ЦСКА с 0:1, тъй като бързаше за гостуването си при Сашо Диков. Бижутера даде интервю в предаването "ДИКOFF" по Нова телевизия, в което говори за раздялата с любимия клуб, посочи грешките на Тодор Батков и пожела успех на Гонзо.

"Дълъг път се извървя в грешната посока. И аз бях част от него. Няма съмнение за Батков, че той 10 години дава пари за "Левски". Но нещата са малко размити, футболните хора трябва да вършат работата и на шестмесечие примерно да му се търси сметка. Имахме проблеми с парите при селекцията, но аз го знаех и се опитах да се съобразя. Иначе със заплатите нямаше проблеми. За други задължения - не знам", коментира Йовов.

"Спортно-техническият щаб не са некадърници. За нещо голямо трябват и пари. Нужни са средства за трансфери. Трудно е днес да се привлече свободен играч, който да е страхотен. Нормално е в последните години след като правим основно това, да има такива трансфери-ментета. Ники Митов почти изпълни това, за което беше дошъл. Не успя със Славия, паднахме с Иртиш. За събличането на Петев до ден-днешен твърдя, че това беше абсолютно спонтанна постъпка на феновете", каза Бижутера.

"Батков знае какво трябва да се направи, но просто трябва да се довери на един човек и да му даде цялата власт. По този въпрос имахме разминавания. Времето ще покаже дали Гонзо ще спаси "Левски". Знаем характера му. Подобрил е качествата си на треньор и директор. Пожелавам му на него и на клуба успех и да ни радва", заяви още Йовов.

"С ръка на сърцето казвам, че "Левски" не може да влиза в уговорени мачове, това е немислимо", добави бившият нападател.

"Мачът със Славия ми беше последен - бенефис. Не вярвам да има човек в България, който да може да влезе в съблекалнята на "Левски" и да каже, че отборът трябва да даде титлата", категорично заяви Бижутера.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ