Шефовете на Ботев (Пловдив) са се съобразили с искане на треньора Душан Керкез и за момента в клуба са забранени всички изходящи трансфери на най-важните играчи в отбора. На „Колежа“ са амбицирани за силно представяне в Европа след отстраняването на Марибор. Поне до приключването на участието в турнирите на УЕФА „канарчетата“ няма да се разделят с основните си футболисти.

Именно заради това в последните дни „жълто-черните“ са отхвърлили две впечатляващи оферти за една от звездите на тима. Белгийските Стандард (Лиеж) и Гент са опитали да купят Самуел Акере, но са срещнали оказа на Ботев (Пловдив).

20-годишният нигериец е основен футболист в плановете на Керкез и за момента в клуба не планират раздяла с дясното крило. Продажба на Акере може да се случи едва след приключването с евроучастието на „канарчетата“.

Както е известно, във втория квалификационен кръг на Лига Европа носителят на Купата на България ще се изправи срещу гръцкия гранд Панатинайкос. Дори и при отпадане от „детелините“ участието на Ботев (Пловдив) в турнирите на УЕФА ще продължи в Лигата на конференциите.

Българското участие в Европа - сезон 2024/2025 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025