ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Левски приема Ботев (Пловдив) в мач от 13-ия кръг на Еfbet Лига. Двубоят, който обещава много емоции, е от 20:00 часа днес на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов".

Уикендът обещава епични сблъсъци в efbet Лига

Както е известно, на мача ще бъдат допускани фенове. Първоначално Левски беше наказан да домакинства пред празни трибуни, но Апелативната комисия промени решението на Дисциплинарната и в крайна сметка само сектор "А" ще бъде затворен частично. "Сините" обаче са сериозно притеснени от евентуална нова санкция и в навечерието на мача с Ботев отправиха молба към феновете си да бъдат много внимателни с поведението си.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Левски влиза като фаворит в срещата заради моментната форма, както и от гледна точка на класирането. Oтборът на Станимир Стоилов е седми с 21 точки след 7 победи и 2 загуби от началото на първенството, докато Ботев е чак на 13-ото място с 10 точки от 11 двубоя. 

В понеделник Ивелин Попов отбеляза първия си гол в официален мач за Левски, който беше достатъчен за минималния успех с 1:0 над Берое в Стара Загора. Преди паузата за националните отбори пък "сините" се реваншираха за загубата от Локомотив (София) (2:3), спечелвайки с 2:0 дербито с ЦСКА. 

Левски няма право на грешка днес, тъй като се стреми да догони челниците в класирането. Лидер в момента е ЦСКА 1948 с 26 точки, вторият ЦСКА е с 25 преди гостуването на Лудогорец, който е трети с 23 т. Дербито в Разград е в понеделник от 19:00 часа.

Националът Филип Кръстев не тренира вчера и до последно ще бъде под въпрос за двубоя. Добрата новина за Станимир Стоилов е, че отново ще разчита на Ноа Сонко Судберг, който вече е възстановен. 

Ботев ще трябва да се справя без наказания Джеймс Ето`о, получил червен картон в мача със Славия (2:0).

Левски спечели последните си две домакинства на "канарчетата" с по 2:0. Ботев е в серия от 35 поредни гостувания на "Герена", в които всеки път допуска поне един гол във вратата си. 

Вероятни състави:

Левски София
ЛЕВСКИ: Пламен Андреев, Жереми Петрис, Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Цунами, Андриан Краев, Георги Миланов, Роналдо, Илиян Стефанов, Уелтън, Ивелин Попов
Контузен: Билал Бари
Наказани: няма
Треньор: Станимир Стоилов

Ботев Пловдив
БОТЕВ (Пд): Хидайет Ханкич, Роберто Пунчец, Самюел Супрайен, Виктор Генев, Рой Херман, Реда Рабей, Дилан Мертенс, Мохамед Брахими, Емануел Току, Антоан Бароан, Елвис Ману
Контузени: Тодор Неделев, Станислав Работов, Атанас Чернев
Наказан: Джеймс Ето`o
Треньор: Желко Копич



София, ст. "Виваком Арена - Георги Аспарухов"
Съдия: Станимир Тренчев

Баланс: 146 мача, 80 победи за Левски, 43 победи за Ботев, 23 равенства, г.р. 263:164 за Левски

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК