Треньорът на Славия Златомир Загорчич избухна срещу съдийството още след първия мач за новия сезон, загубен с 0:1 при визитата на Крумовград в пловдивския квартал Коматево. Според него реферите убиват футбола.  

„Направихме една грешка през първото полувреме, при която получихме гола. Последните 15-20 минути на първото полувреме контролирахме ситуацията и можехме да изравним резултата. През второто полувреме се опитахме да отбележим гол по всякакъв начин. Продължението на мача от 5 минути беше много срамно. Второто полувреме сигурно се игра 15 минути, а може би и по-малко. Не виждам какъв е проблемът да се вдигне добавено време от 10-12 минути“, сподели наставникът на „белите“.  

„Айде да има футбол. Първото полувреме имаше динамика в мача. А какво правим през второто полувреме? Съдията позволяваше на Крумовград да си правят, каквото поискат. Това са хората, които убиват футбола. Днес е срамно. Кацаров излизаше от терена при червения картон четири минути и половина. Шест смени. 5 минути добавено време? Да не се заблуждаваме. Искаме да направим нещо. Ако така ще го правим, няма да има проблем“, допълни треньорът на Славия.  

„Хората, които убиват футбола, не позволяват да има динамика, да има футбол. Дават се картони за глупости. Нямам обяснение. Търся отговора, но никога няма да го получа. Главната причина за загубата е нашата грешка. Сърдит съм на футболистите за грешката, която допуснахме. Говорихме с футболистите за едно нещо, а се получи друго. Но през второто полувреме, когато се опитахме да изравним резултата, нямаше игра“, завърши Загорчич.