Футболните отбори на град Твърдица стартираха неприятно на новия стадион, който в петък беше официално открит. В събота ОФК Твърдица отстъпи с 0:1 на Гранит (Сборище) в мач от седмия кръг на първенството в сливенска област, а в неделя Балкан падна с 0:2 от Самуил (село Самуилово).

Двубоят в събота премина при равностойна игра, като двата отбора си поделиха по едно полувреме. Преди почивката ОФК Твърдица беше по-добър, но не се възползва от открилите се възможности за гол. Гостите от Сборище поведоха в началото на втората част, когато юношата на ЦСКА Васил Азманов изведе Руси Тодоров сам срещу вратаря на домакините и нападателят на Гранит отбеляза - 0:1.

Малко преди края голмайсторът получи втори жълт картон и гостите трябваше да доиграят срещата с човек по-малко. Руси Тодоров беше санкциониран от рефера за разкарване на топката, след което му отвърна, като си свали едната бутонка и го удари с нея - обичайна гледка за мачове от четвърта дивизия на родния футбол.

Това се оказа достатъчно на отбора от близкото до Твърдица село Сборище да спечели срещата. В Гранит са изключително доволни, тъй като записаха победи и в трите дербита на Община Твърдица - 3:1 срещу Стандарт (Шивачево), 3:0 над Балкан и минималното 1:0 над ОФК Твърдица.

Резултатите и класирането в сливенската областна група