Десният защитник на Амкар (Перм) Захари Сираков отпада от сметките на националния селекционер Станимир Стоилов за мача с Ейре на 6 юни. Причината е гнойна инфекция под коляното, която се активирала непосредствено преди мача от руското първенство между Спартак (Москва) и Амкар (5:1).

Сираков беше включен в групата на Амкар за мача в Москва, но две огнища на инфекцията под коляното се активирали и той не бил в състояние дори да се движи нормално. Сираков е бил приет в болница в Москва, където му е направена оперативна интервенция за отстраняване на инфекцията. Днес той трябва да се прибере в Перм. По мнението на лекарите той е твърдо аут за всички тренировки и мачове в следващите две седмици.

Сираков бе извикан от Станимир Стоилов заради наказанието на Станислав Манолев. Мъри все още не е обявил имената на футболистите от България, които вече ще са четирима. Той няма възможност да прати повиквателна на играч от чужбина, тъй като вече има по-малко от две седмици до мача с Ейре.

България и Ейре играят на 6 юни, като срещата е решаваща за нашия национален отбор по пътя към световните финали в Южна Африка. България изостава на 5 точки от ирландците, макар и да има мач по-малко. Островитяните и Италия са начело в класирането./БЛИЦ