Българският футболист на Амкар (Перм) Захари Сираков e приет в болница и е под въпрос за предстоящата световна квалификация с Ейре на 6 юни. Старши треньорът на руския отбор Димитър Димитров-Херо заяви, че не знае дали защитникът ще се оправи за предстоящия мач на "трикольорите".

"Срещу Спартак (Москва) имахме доста проблеми със състава. Захари вдигна температура и не можа да играе. Имаме двама крайни защитници, които са контузени, а в началото на мача травма получи и централният защитник. Наложи се халфовете да играят като бранители", сподели наставникът на Амкар.

"Не знам дали Захари ще се оправи. Има инфенкциозно заболяване и не съм много сигурен дали той ще може да играе срещу Ейре. На Захари му стана приятно, когато получи повиквателната за националния отбо", разказа още пред "Гонг" Димитър Димитров.

"На нас ни трябват доста нови попълнения, тъй като отборът бе напуснат от някои футболисти, а нищо не взехме. Ние сме отборът с най-скромен бюджет и финансовата криза се отразява най-вече на такива клубове като нас", добави още българският специалист.

"Много ми е трудно да говоря за селекция, тъй като няма такива условия. Доста резултати в българското първенство ме изненадаха", завърши Херо. /БЛИЦ