Мениджърът Николай Жейнов коментира актуалната тема около неразбориите около БФС. Агентът, който е част и от екипа на Димитър Бербатов, смята, че е нормално след протестите по време на мача с Унгария (2:2) на 16 ноември, сегашното ръководство да подаде оставка и да се проведе конгрес. Президентът Борислав Михайлов вече го направи, съобщавайки, че на 6 декември се свиква Изпълком, който трябва да насрочи дата за конгреса.

"БФС може да се опита да минира футболния живот в България с някои решения. Непоканването на член на Изпълкома или неприсъствието на абсолютно всички, може да се окаже, че този конгрес, който евентуално трябва да се проведе февруари или март е незаконно свикан и така се търси начин отново да се протакат нещата", обясни Жейнов при гостуването в "Студио Дерби". 

"Трябва да се проведе конгрес, който да е признат от всички страни", призова агентът.

"Боби Михайлов беше подал оставка и друг път и помним какво се случи след това. Надявам се, че този път няма да има такова нещо и в най-кратки срокове ще има свикан конгрес. Това ще бъде първата от многото стъпки към промяната", коментира Жейнов пред "Тема спорт".

"Нека всеки, който смята, че има идеи, възможности и стратегия, да помогне на футбола ни, да заповяда. Димитър Бербатов няма за самоцел просто да застане начело на БФС, а носи гореспоменатите неща, за да бъде в полза на българския футбол", продължи той.

"Чисто технократски не съм достатъчно компетентен във възможностите за някакви процедурни хватки от този факт, но би било редно от морална гледна точка освен Михайлов и останалите членове на Изпълкома да подадат оставки. В крайна сметка това е органът, който взима решенията във футбола и трябва да бъде поставен на едно ниво с президента", каза още Жейнов.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024