ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Димитър Бербатов направи първи коментар след оставката на президента на БФС Борислав Михайлов. 

"Времето, от което аз и моят екип започнахме тази борба, вече ще стане почти три години. Нещата ще бъдат докарани до край. Фактът, че се получи така чаканата от всички оставка говори красноречиво", започна Бербатов при гостуването в БНТ.

"Разбира се, че ще се кандидатирам за президент, но битката всъщност е за българския футбол и това управление, което вече 18 години продължава да прави нещата не както трябва. Настана време разделно за всички, които обичат футбола, да им покажат, че мястото не им е тук. Последва закъснялата оставка, която е за втори път", коментира Димитър Бербатов.

 WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

"Борбата е тази да се направи така, че футболът ни да тръгне в друга посока, тъй като във всяко управление, когато властта те опиянява и минава много дълго време, ти забравяш да направиш правилните оценки, точните решения и се вижда на какво дередже е футболът ни в момента", коментира бившият национал.

Бербатов се похвали, че е разговарял с Александър Чеферин. Не пожела обаче да разкрие какво му е казал президента на УЕФА. "Имам контакти на тези нива. Обадих му се и изказах притеснението си от това, което се случва в БФС и българския футбол. От много време поддържам връзка с него и му показвам какво се случва тук. На базата на името, което съм си изградил чрез футбола, имам тези връзки. Не мога да влизам в детайли какво ми е казал. Като президент на УЕФА той знае какво се случва в България, но аз съм длъжен да го доинформирам", обясни Бербатов. 

"Следват няколко неща. Те са много важни и футболната обещественост трябва да ги следим. Първото е да видим дали в седемдневен срок Търговският регистър ще впише временно изпълняващият длъжността Михаил Касабов. Ако това не се случи, значи продължават някакви игрички, които да се кроят. Някакви тарикатлъци и шантажи, които пак си мислят да направят за конгреса. Предишният път, когато това се случи с оставката, Борислав Михайлов беше отписан в Търговския регистър, Михаил Касабов беше вписан като негов заместник. Затова няма пречки да се случи и сега. Ако след седем дни се случи така, това е показателен знак, че пак нещо се крои", добави бившият нападател.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!