Собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич даде интервю за клубната телевизия. Руският богаташ коментира целите на тима до края на сезона и обяви кога се очаква „канарчетата“ да се завърнат да играят на „Колежа“.

„През последната година имаше различни емоции. Много от тях бяха положителни. Наслаждавам се да бъда собственик, наистина харесвам да управлявам клуба. От януари досега наблюдаваме добър прогрес, едновременно на терена и извън него. Най-важното, което направихме е, че изградихме определена култура и определено ниво на очакванията. Това, разбира се, създава доста напрежение върху всички замесени“, призна Зингаревич.

„Тук сме да направим най-доброто за отбора и да постигнем добри неща. Завършихме редовния сезон трети, което разбрах, че не се е случвало от 20 години. Ясно мога да кажа, че най-големият прогрес е на терена. За това трябва да благодаря на отбора и на треньорския щаб за това“, допълни собственикът на Ботев (Пловдив).

„Усъвършенстваме екипа си с всеки трансферен прозорец, всеки ден, в който момчетата тренират на терена. Мисля, че се справяме много добре. Също така прогресирахме доста като цялостна организация“, анализира руският богаташ.

„Колкото повече печелим, толкова по-голям шанс имаме за участие в Европа. В началото на сезона си поставихме за минимална цел Топ 6. Това вече го постигнахме и почувствахме, че ще изгубим, ако не се борим за Европа“, категоричен е босът на "канарчетата".

„Според договора очакваното време за завършването на стадион „Христо Ботев“ е в началото на следващата календарна година. Надявам се, че ще може да играем срещи от първенството на него, от втората половина на следващия сезон. Разбирам колко важно е това за феновете, то е също толкова важно и за клуба. Стадионът е свещено място за феновете и за клуба“, завърши Антон Зингаревич.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022