Капитанът на Локомотив (Пловдив) Христо Златински бе доста афектиран след поражението от „Левски” с 0:1 на „Лаута”. Халфът реагира остро на публикация в спортен ежедневник, в която се твърди, че в днешния мач е имало няколко "хванати" футболисти на домакините.

„Нека вашите колеги да кажат кои са тези трима футболисти на Локомотив, които са били хванати. За какъв футбол и за какъв мач говорим, като така се настройва общественото мнение? Нашата публика никога не е реагирала така срещу нас. Имало пробити наши играчи и те знаели имената, ами да излязат и да ги кажат, беснееше Златински.  - Уважавайте ни, както ние уважаваме вас, защото ние си имаме майки и бащи. Трябва да си пазим достойнството. Може ли такова нещо, това е несериозно!

Тези неща ни влияят, колкото и да се опитваме да ги игнорираме. Дадохме всичко от себе си. Борихме се докрай, опитвайки се да изчистим нашата чест, но не се получи. Явно това са ни възможностите, трябва да гледаме по-реално на нещата. Сега предстои много важен мач с Ботев (Пд), който трябва да спечелим, за да си изчистим имената и заради честта на нашата публика.” Капитанът на Локото коментира и слуховете за оттеглянето на собственика на клуба Веселин Марешки.

„Аз лично си мисля, че Марешки ще остане, защото прави много хубави неща за клуба. Едва ли скоро е имало толкова редовно плащане и всичко е било ок, както е сега в Локомотив. Учудващо за българските стандарти”, заяви Златински.