Легендарният бивш футболист и почетен президент на Локо (Пд) Христо Бонев призна пред БЛИЦ, че вече обмисля различни варианти за нов собственик на клуба. Както е известно, сегашният благодетел на пловдивчани Веселин Марешки обяви, че след края на сезона се оттегля.

“Първо искам да благодаря на г-н Марешки затова, че протегна ръка на Локо (Пд) в един труден за клуба момент и че обяви решението си три месеца предварително. Знаете, че в подобни моменти на мен се пада отговорността да търся собственик и спонсор на Локомотив и сега ще имам време да го направя отново”, коментира Зума пред БЛИЦ.

“Първо трябва да поговорим с г-н Марешки. Допускам възможността той да промени решението си. В момента е афектиран от изказванията на бившия шеф на фенклуба, но до края на сезона да реши друго”, продължи още Зума.

“Явно това ни е орисията. Постоянно да търсим собственик на клуба. Но Локомотив е институция и всеки бизнесмен с интерес към спорта осъзнава, че да помага на Локомотив е уникална възможност. Дори да е известен, ако стане президент на Локо (Пд), ще стане още по-известен, така че не се притеснявам. Със сигурност има хора, готови да поемат отбора. Вече имам предвид къде да отида за преговори, но пак ви казвам, първо трябва да се видим с г-н Марешки. Имаме 3 месеца до края на сезона, ще видим какво ще се случи в тях. Бъдете сигурни обаче – Локомотив ще го има. На никого няма да се молим, който смята да дойде и да помогне, да заповяда”, завърши Бонев.