Почетният президент и спортен директор на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев заяви, че е силно притеснен относно бъдещето на клуба. Зума обяви, че обикаля от фирма на фирма, но засега никой не се съгласява да финансира "смърфовете".
 
"Не мога да скрия, че съм силно притеснен относно състоянието, в което е Локомотив (Пловдив). Търсим фирми, но всички ни отказват. Започвам да се отчайвам", заяви пред "Тема спорт" със съжаление славният български футболист.

Той сподели още, че днес заминава за София, където ще се срещне с потенциален инвеститор. Бонев ще се опита да го убеди да поеме издръжката на Локомотив (Пловдив) след отказа на Веселин Марешки. Най-вероятно той ще се вижда с бившия бос на клуба Константин Динов. "За момента състоянието не е розово. Надяваме се колкото се може по-скоро нещата да се оправят", коментира още Зума.

В същото време треньорът на "смърфовете" Стефан Генов отрече появилите се информации, че напуска тима заради неяснотата около бъдещето.

"Отивам в Гърция на почивка, а не да си търся работа. Всяка година ходим със семейството ми на едно и също място да си починем. Мислите ми са насочени към Локомотив и очаквам развитието по въпроса със собствеността на клуба. Единственото ясно засега е датата, на която се събираме с отбора - 10 юни", каза Генов.