Здравко Димитров и Димитър Костадинов са отстранени от първия отбор на Левски заради хазарт и натрупани дългове, съобщиха източници на БЛИЦ. И докато за Здравко вече няколко пъти в медийното пространство се писа за лошите му пороци, то тези на Митко ще изненадат широката общественост и „сините“ фенове.

50 000 лв Награден Фонд за efbet Лига!

Най-лошото е, че проблемът се превърнал в перманентен. На „Герена“ на няколко пъти предупреждавали футболистите да се вземат в ръце, но и на единия, и на другия жълтите картони минавали през едното и излизали през другото ухо.

Стигнало се даже дотам шефовете в Левски да вадят пари от и без това изтънялата хазна, за да спасяват двамата футболисти. Оказало се, че те натрупали дългове към други хора, които ги заплашили с мутри, ако не си получат парите навреме. И всичко това един път, втори път, трети път… Даже веднъж две корави момчета демонстрирали мускули пред Здравко и Митко.

Новината за Димитър Костадинов наистина е шокираща, защото той съвсем скоро стана баща – преди десетина дни.

„За него разбрахме, след като го привлякохме от Септември. Лично Наско Сираков го извика. Митко със сълзи на очи лично пред Наско се закле, че няма да ходи по казина, няма да залага, няма да трупа дългове. Ефектът беше никакъв. Здравко и той плака, и той клетви полагаше. Не искаме да ви казваме какви пари сме му давали на него и на Здравко, за да спасяваме положението. И без това се чудим как да завържем двата края. Наско и Мъри полудяха заради тях. Това хазартът е болест. Коварна работа. Няма отърваване“, коментира източник на БЛИЦ от „Герена“.

Здравко Димитров и Димитър Костадинов не са отстранени временно, а завинаги от първия отбор на Левски. Докато имат договори, ще тренират с юношеските формации. Или по-скоро – докато не си намерят нови отбори…

Старши треньорът Станимир Стоилов бил категоричен, че въпреки липсата на широчина в състава му повече няма да разчита на тях.  
Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022