Една от звездите на родната efbet Лига може да участва на Мондиал 2022 в Катар. Това е голмайсторът на Лудогорец Бърнард Текпетей, който ще получи шанс да си спечели място в състава на Гана за световното първенство, което ще се проведе в периода 20 ноември – 18 декември.

Според Ghanasoccernet.com, Текпетей е в плановете на селекционера Ото Адо и ирландския му съветник Крис Хютън за предстоящата контрола с Швейцария. Очаква се в този мач участие да вземат футболисти, за които треньорският щаб се колебае дали да включи в окончателната група за Мондиал 2022.

Нападателят на Лудогорец привлече внимание със силното си представяне от началото на сезона. До момента той има 7 гола и две асистенции в 11 мача от първенството, като в понеделник се разписа два пъти и направи едно голово подаване при победата на „орлите“ с 4:0 над Берое.

Бърнард Текпетей в момента е най-резултатният ганаец в националните първенства в Европа. Той изпреварва Мохамед Кудус от Аякс, който има пет попадения. Трети е Осман Букари от Цървена звезда, реализирал 4 гола от старта на сезона.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига