Първото препятствие на ЦСКА в евротурнирите е тим от Молдова – Зимбру. “Червените” трябва да си имат едно наум, защото въпросният съперник вече е отстранявал български клуб. През сезон 2003/04 Зимбру изненадващо изхвърли Литекс след 0:0 и 2:0.
 
ЦСКА не за първи път ще се изправи срещу молдовци. През 2000 година “армейците” се справиха с Конструкторул. Двата двубоя обаче ще останат в историята не само с резултатите на терена, а и с екшъните извън него.
 
Първата среща е в Молдова. Понеже стадионът на домакините няма лиценз за евротурнирите, двубоят се играе в малкото градче Спея, отстоящо на около 70 км от столицата Кишинев.
 
Треньорът на ЦСКА е покойният вече италианец Енрико Катуци. Дебют за “червените” в Европа прави Тодор Янчев, а Димитър Бербатов по това време е звездата на тима.
 
Конструкторул е скромен отбор с шашав президент. Начело на клуба е една от най-богатите жени в Молдова – Елвира Ротариу. Тя е много дебела и с огромно самочувствие. Видът й стряска, кара те да загубиш ума и дума. Преди двубоя местните журналисти предупреждават за буйния нрав на Ротариу. И прогнозират, че ако дъските в главата й захлопат, ще стане страшно. Дъските й не хлопат, направо дрънчат.
 
На полувремето на мача, при резултат 2:1 за ЦСКА, един от бодигардовете й вади пистолет и го насочва към пресаташето на “червените” Игор Марковски. Гледката става пред очите на българската делегация, която е водена от изпълнителния директор на клуба Стойне Манолов. Охранителят беснее от съдийството, макар че няма никакво основание за това. ЦСКА вкарва два редовни гола без ничия помощ. Елвира обаче превърта. Започва да крещи на висок глас и обявява, че ще от ЦСКА са подкупили испанския рефер Фернандо Мендес със 100 000 долара.
 
Екшънът не остава скрит от погледа на делегата на УЕФА, който описва всичко в доклада си.
 KAMATA 1_2.jpg
Иначе мачът протича така: Бербатов вкарва два бързи гола – в 10-ата и в 25-ата минута. В 31-ата минута Дарче намалява резултата. 7 минути преди края най-добрият футболист на домакините Заболотни изравнява и ЦСКА се вижда в чудо. “Червените” са на път да пропилеят добър аванс. Минута преди края обаче е отсъдена дузпа за българите. Константин Мирчев хладнокръвно я превръща в гол и “армейците” измъкват победата с 3:2.
 
Дузпата пак кара Ротариу да побеснее. Докато слиза с тлъстите си задни части от трибуните, тя размахва юмруци и сипе някакви закани и клетви на молдовски език. Лицето й е зачервено като екипите на ЦСКА.
 
След две седмици на реванша в София предстои епизод втори от екшъна. ЦСКА попилява молдовците с 8:0, а Димитър Бербатов влиза в историята, отбелязвайки цели 5 гола. Всъщност, общият брой на попаденията му срещу Конструкторул са 7.
 
Резултатът се движи по следния начин: 1:0 Янчев (16-дузпа), 2:0 Св. Петров (18-дузпа), 7:0 Бербатов ( 36 , 40 , 43 , 55 , 78) , 8:0 Янев ( 83)
 
Докато “червените” вкарват, шефката им гневно си гризе ноктите в ложите на стадион “Българска армия”. Очевидци казват, че тлъстата молдовка се разплула на цели две седалки. И понеже й убивало, заръчала да и намерят възглавници. След края на мача Ротариу не спира с изцепките. Тя пак крещи, че съдията е хванат заради двете дузпи. Сетне обявява, че клубът ще пусне жалба до УЕФА, защото ЦСКА бил използвал нередовни състезатели. На въпрос кои са те, тя отговаря: “Тайна! Ще разберете, след като бомбата гръмне! Българите ще бъдат изхвърлени от евротурнирите!”.
 
Ротариу се оказва и пророчица. УЕФА наистина вади от евротурнирите отбор. Но не ЦСКА, а нейният. Конструкторул е отстранен от участие в официални мачове в Европа заради извадения в Спея пистолет.
 
На дебелата шефка й подражават играчите. Един от тях – Юри Мърза, се опита да удари в лицето съдията на мача.