Огромният скандал с изгонването на Ивайло Петев от “Герена” е идентичен с този, избухнал на стадион “Българска армия” през април 2000 година. Няма как точно днес в рубриката ни БЛИЦ Архив да не припомним на нашите читатели за случилото се в Борисовата градина.
 
На 22 април 2000 година ЦСКА завършва 1:1 с Пирин у дома в мач за първенството. “Червените” играят зле не само в този двубой, но и от началото на пролетния полусезон. Шефовете на клуба предприемат поредната рокада – уволняват треньора Спас Джевизов, който само по-малко от два месеца преди това (на 5 март) е заменил Димитър Пенев на горещия стол.
 
На 23 април преди обяд собственикът на ЦСКА Васил Божков назначава за нов треньор Георги Димитров-Джеки. Легендата на “червените” е привикан в кабинета на боса. Разговорът продължава около час, след което Джеки официално подписва договор за година и половина. Малко по-късно новината е обявена от пресслужбата на ЦСКА. Тя е кратка и гласи следното: “Днес, 23 април 2000 година, за старши треньор на ЦСКА беше назначен Георги Димитров.”
 
За късния следобед на същия ден е обявена пресконференция, на която Джеки трябва да бъде официално представен. Чувайки новината, феновете полудяват. Те не искат Георги Димитров за наставник. “Джеки е голям футболист, но не става за треньор!”, отсичат ултрасите.
 
Около стотина от тях се появяват на “Армията” още един час преди пресконференцията и започват да скандират: “Не искаме Джеки, не искаме Джеки!”. Малко по-късно Георги Димитров пристига на стадиона, но не успява да стигне до залата, където е очакван да говори пред медиите. Феновете не спират да ругаят, да крещят и да размахват заканително пръсти. Благодарение на охраната не се стига до скандалните сцени, на които станахме свидетели при представянето на Ивайло Петев. А и не само на охраната. Запалянковците на ЦСКА не предприемат такива крайни мерки, защото ценят Джеки и го издигат в култ като футболист, оставил голяма следа в историята на “червените”.

Така Георги Димитров остава на треньорския пост в ЦСКА само няколко часа, след което е заменен от помощника на Джевизов - Александър Станков.

БЛИЦ TV: Скандални кадри от екшъна на „Герена“!