ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Най-големият скандал, разтърсвал съблекалнята на националния отбор преди мачовете с Италия, се развихря на европейското първенство през 2004 година в Португалия. Тогава нашите са в една група с Швеция, Дания и “скуадра адзура”. След като шведите ни попиляват с 5:0, а “червеният динамит” ни отупва само с 2:0, остава да изиграем за чест и слава последния ни двубой на шампионата на Стария континент.
 
По време на мача с Дания титулярният десен бек Владимир Иванов-Фугата получава контузия. Травмата не отшумява и за двубоя с Италия селекционерът Пламен Марков решава да направи промени. Вместо Фугата на поста десен защитник смята да пусне Георги Пеев. Тогавашният футболист на Динамо (Киев) обаче открито недоволства срещу идеята на треньора.
 
Още по време на двустранната игра, на която трябва да бъде експериментиран стартовия състав, Пеев реагира бурно. “Не, тази няма да я бъде. Не искам да играя като защитник, защото няма да се справя. Казвам ви го директно. Готов съм за титуляр и ще изляза титуляр, но като халф”, отсича Георги пред погледа на слисания селекционер и на съотборниците си.  Марков, който по принцип е спокоен човек, се опитва да поговори с халфа. Пеев обаче не ще и да чува за разговори и най-демонстративно тръгва да излиза от терена. Треньорът обаче го връща и го задължава да участва в двустранната игра, но по-късно вечерта взема крайното решение – вади Пеев от групата за мача с Италия.
 
Източници от националния отбор разкриват, че двамата са имали нова словесна престрелка, станала по време на вечеря в ресторанта.
 
Новината веднага достига до ушите на будните репортери, които обикалят като хиени край базата на националите в търсене на бомби. А каква по-голяма бомба от тази. Пред журналистите Пламен Марков първоначално не потвърждава за скандала, нито изпада в подробности за думите, които си е разменил с Георги Пеев. Той все пак обаче изплюва камъчето, отсичайки: "Ако някой не е доволен от поста, на който го поставям и изрази гласно своето недоволство, ще го извадя от отбора!"
 
Така срещу Италия нашите започват с трима в защита – Златомир Загорчич, Илиян Стоянов и Предраг Пажин. Впоследствие обаче, по време на мача или по-точно в края на първото полувреме, Марков променя схемата от 3-4-2-1 на 4-5-1, дръпвайки назад Даниел Боримиров, който започва да играе именно като десен бек.  
 
Иначе самият мач завършва с трета загуба за нас, макар че този път повеждаме в резултата. В края на първото полувреме е отсъдена дузпа за България, която Мартин Петров превръща в гол. В началото на втората част Перота изравнява, а в даденото продължение от 4 минути Касано прави пълен обрат. Италия ни побеждава с 2:1. Това се оказва недостатъчно, тъй като Швеция и Дания си спретват така задоволяващото ги равенство 2:2 и “адзурите” отпадат от европейското първенство още след края на груповата фаза.