Кончината на Тито Виланова потресе футболния свят. Бившият треньор на Барселона си отиде едва на 45 години, на 25 април. На днешния 1 май, но преди 25 години Виланова за първи път дебютира за представителния отбор на Барселона. Макар и в контрола макар и в не толкова важен мач.

Събитието е едно от най-щастливите в живота на 20-годишния младеж, който до тогавашния 1 май вече има натрупан стаж във втория отбор на каталунците. На 1 май 1989 година Барселона гостува на непретенциозния Баньолес (област Каталуня). Двубоят е по повод 75-ата годишнина от създаването на клуба. Великият Йохан Кройф е начело на Барселона. Той взима няколко млади момчета, сред които Виланова и...Хосеп Гуардиола. Любопитното е, че и двамата правят дебют в първия отбор на блаугранас именно на този 1 май 1989 година. Барселона побеждава с 6:2, а след 20 години и един ден ще постигне същия резултат, но срещу Реал (Мадрид) (двубоят на 2 май 2009 година).

Двубоят на стадиона в Баньолес се играе 24 часа след категоричната победа на Барселона със 7:1 срещу Овиедо и девет дни преди финала за КНК в Берн, в който Барселона побеждава Сампдория с 2:0 (б.р. - през същия сезон 1988/89 каталунците отстраняват на полуфиналите ЦСКА). Кройф дава шанс в контролата с Баньолес на младите Караско и Солер, които играят по 90 минути.

Гуардиола започва титуляр, но играе само 45 минути. След като е сменен, Кройф казва: "Ти игра по-бавно дори от баба ми!" На неговото място през второто полувреме влиза...Тито Виланова. Двамата, които впоследствие ще напишат най-новата история на Барселона, печелейки 14 трофея. Двамата, които впоследствие ще станат като братя. Двамата, които обаче никога не са играли за първия отбор на Барселона заедно на терена. Парадокс и игра на съдбата!