ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Агенция БЛИЦ продължава рубриката си с най-интересните, най-странните и най-стряскащите залози в света.

Днес ще ви разкажем за историята, случила се преди шест години. В началото на ноември 2016 г. Браян Матюс – 48-годишен фен на Уулвърхемптън, прави залог от 15 паунда в букмейкърска къща, който зависи от представянето на 30 отбора.

Той преценява, че трудно би уцелил изхода от 15 мача и затова предприема друга тактика. Матюс залага, че във всички тези срещи и двата отбора ще вкарат поне по един гол.

Целият му фиш е на ръба на 5 ноември 2016 г., когато Манчестър Сити изглежда ще спечели домакинския си мач срещу Мидълзбро след гол на Серхио Агуеро в края на първото полувреме. Шансовете на Матюс за печалба едва оцеляват, благодарение на изравнителния гол за гостите на Мартен де Роон в добавеното време.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

На следващия ден най-критично за залога е дербито на Северен Лондон. Арсенал повежда на „Етихад Стейдиъм“ след автогол на Кевин Вимер в 42-ата минута, но пет минути след почивката звездата на Тотнъм Хари Кейн бележи от дузпа за крайното 1:1.

Това означава, че Браян Матюс уцелва на залог гол/гол всичките 15 мача в своя фиш. Така той прибира 112 500 паунда за своя залог от 15 паунда. Капка катран в морето на щастието е фактът, че във въпросния уикенд любимият му отбор Уулвърхемптън губи с 2:3 като домакин на Дарби Каунти.

„Мислех, че всичко приключва на мача на Сити с Мидълзбро, но в края имах късмет. От този двубой мой приятел прибра 4000 паунда. Аз обаче трябваше да чакам до края на дербито между Арсенал и Тотнъм. Със спечелените пари първо ще си платя ипотеката на жилището. След това ще си купя автомобил, тъй като в момента нямам. Спрял съм се на „Мерцедес“, БМВ, „Ауди“ или „Лексус“. Освен това май е крайно време да се оженя за приятелката ми Лорна. Досега се оправдавах, че нямам пари. Нямам повече извинения за отлагане“, коментира щастливият фен на Уулвърхемптън пред „Бирмингам Мейл“.

МАЧОВЕТЕ, ДОНЕСЛИ ПЕЧАЛБАТА НА БРАЯН МАТЮС
Арсенал – Тотнъм 1:1
Астън Вила – Блекбърн 2:1
Борнемут – Съндърланд 2:1
Бърнли – Кристъл Палас 3:2
Бери – Уимбълдън 2:2
Чарлтън – Скънторп 3:1
Хъдърсфилд – Бирмингам 1:1
Манчестър Сити – Мидълзбро 1:1
Мансфилд – Плимут 2:1
Нюкасъл – Кардиф 2:1
Норич – Лийдс 2:3
Олдъм – Донкастър 2:1
Шефилд Уензди – Ипсуич 1:2
Уест Хям – Сток Сити 1:1
Уулвърхемптън – Дарби Каунти 2:3

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК