ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившият австрийски футболист Марио Мосбьок спечели повече от един милион евро от наградния фонд, след като триумфира на професионален покер турнир в Джеджу (Южна Корея).

27-годишният нападател е в най-слабата позиция на старта на финалната маса, но въпреки това успява да елиминира съперниците си един по един. Накрая остава само срещу 35-годишния испанец Серхио Айдо, когото също побеждава.

Марио Мосбьок е част от първия тим на австрийския Санкт Пьолтен в периода 2014-17 г. Той обаче не играе в мачовете срещу Ботев (Пловдив) от Лига Европа през лятото на 2014 г., тъй като е твърде млад и не е наложен в състава.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Има едва 18 срещи и един гол за Санкт Пьолтен, с който печели промоция за елита през 2016 г., но записва само два мача в австрийската Бундеслига.

След това прекратява футболната си кариера и се отдава на професионалния покер, от който печели значително повече пари. Към момента е заработил над 10 милиона евро от хазартната игра на карти. Счита се, че е вторият най-успешен австриец в покера.

Със сигурност не трябва да се приема, че Марио Мосбьок окончателно е приключил с футбола. Той продължава да играе на аматьорско ниво в седмото стъпало на австрийския футбол за Рацендорф.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!