ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Агенция БЛИЦ продължава рубриката си с най-интересните, най-странните и най-стряскащите залози в света.

Този път историята не е от далечното минало. Всичко се случва само преди година. Тогава 44-годишният Мухажан от казахстанския град Алмати прави невероятен удар.

Той залага 100 000 тенге (около 238 долара) на 44 футболни срещи. В крайна сметка нюхът му се оказва печеливш и прибира рекордна сума. Печалбата, която получава от букмейкъра „1xBet” е в размер на 876 682 300 тенге или малко повече от 2 милиона долара.

200 лв Начален Бонус Спорт!

„Залагам само на футболни мачове. Самият аз съм бивш футболист и познавам спорта. Избрах въпросния букмейкър заради свободата, която дава при залозите. Всичките срещи, на които заложих бяха от реномирани първенства и не се подведох по големи коефициенти. Най-големият беше 1,48. Когато останаха последните 3-4 мача бях изключително нервен. Последният двубой се игра през нощта казахстанско време и го гледах, тъй като въобще не можах да мигна. Когато чаканият резултат излезе, събудих жена си, за да ѝ покажа какво се случва. Парите бяха преведени на момента. Както нямах никаква наличност в сметката, изведнъж тя се напълни с близо 900 милиона тенге“, разказа Мухаджан пред казахстанските медии през миналата година.

Късметлията дарява много голяма част от печалбата за благотворителност към организацията за бездомни животни, в която съпругата му е администратор.

„Бях ѝ обещал, че ако спечеля, ще даря пари на нейната организация. Всички дългове към местните ветеринарни клиники бяха изплатени. Много доброволци от организацията ми се обадиха и по телефона ги чувах как плачат от благодарност. Сумата, която дадох е голяма, но аз съм бизнесмен и нямам нужда от нова кола или имот. Имам всичко, което ми е необходимо. Мисля, че късметът ми се усмихна именно заради това, че бях обещал да помогна на нуждаещите се със спечелената сума“, допълва Мухаджан.

Той обаче не е първият късметлия, спечелил сериозна сума от букмейкъра „1xBet” в Казахстан. През 2020 г. друг гражданин на Алмати взима почти 9 милиона тенге с успешни залози. Печалбата на Мухаджан от 2 милиона долара обаче е рекордна не само за родината му, но и на територията на целия бивш Съветски съюз.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК