ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Футболен фен от Англия си направи шега в социалните мрежи и накара десетки да загубят парите си от залози в местни букмейкъри.

Наричащият себе си JAC1867 пусна фалшив чат, от който става ясно, че уволненият преди дни от Рединг легендарен бивш футболист Пол Инс е фаворит за мениджърския пост на завърналия се в Чемпиъншип Шефилд Уензди.

В съобщението се каза, че Инс ще бъде представен съвсем скоро, а "новината" се появи на страниците на няколко спортни вестника. Това накара редица местни букмейкъри да го включат сред възможните варианти за залози.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

"Сигурността" на сделката пък подмами мнозина да заложат големи суми и после да се почувстват гневни и измамени.

"Приятел, това беше шега. Исках да привлека няколко коментара повече и не предполагах, че ще стане така", пише авторът на слуха @JAC1867 до ядосан последовател в "Туитър".

Историята много напомня за друга отпреди години. Тогава фенове на шотландския Абърдийн пускат слуха за предстоящото назначение на измислената личност Рос Никълсън.

За да бъде историята им по-достоверна, те правят страница в "Уикипедия", в която го представят като специалист със сериозна визитка.

Букмейкърите също се хващат на въдицата и го поставят сред фаворитите за поста. Измамата обаче трае само ден-два и всичко излиза наяве.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!