ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Агенция БЛИЦ продължава рубриката си с най-интересните, най-странните и най-стряскащите залози в света.

Този път ще ви върнем в средата на ноември 2013 г. Тогава националният отбор на Франция губи с 0:2 като гост на Украйна в първия бараж за класиране на Мондиал 2014.

Известната телевизионна синоптичка Дориа Тилие до такава степен не вярва в шансовете на „петлите“ за участие на световното първенство, че направи официален залог: ако тимът на Дидие Дешан успее да се справи, ще води прогнозата за времето чисто гола в ефир.

В реванша, игран на 19 ноември 2013 г. , Франция заличава пасива си от два гола още в 34-ата минута след попадения на Мамаду Сако (22-ата) и Карим Бензема (34-ата). Сако оформя обрата на „петлите“ в 72-ата минута и праща тима си на световното първенство в Бразилия.

Дориа Тилие признава, че след втория гол на френските национали е започнала да се притеснява, че ще трябва да изпълни обещанието си.

Макар и доста стеснена, тя все пак се появи гола в ефир и каза прогнозата за времето. Вярно, доста отдалечените кадри показаха как Тилие тича по поляна, а така хората почти нищо не видяха от прелестите на една от най-популярните водещи във Франция в момента.

Интересното е, че видеото от нейното голо появяване в ефир все още се пази в YouTube, където пише, че то е налично благодарение на белгийския национал Еден Азар.

В годините след това Тилие, в момента на 36 години, проби в киното и участва във филми. През 2021 г. пък беше водеща на церемонията по закриването на 74-ото издание на филмовия фестивал в Кан.