ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Агенция БЛИЦ продължава рубриката си с най-интересните, най-странните и най-стряскащите залози в света.

В света на спорта не са редки случаите, когато родители вярват, че децата им са специални. Затова правят залози в букмейкърски компании, че наследниците им ще направят значимо постижение.

Наскоро ви запознахме със случая, в който бащата на известния голфър Рори Макилрой е спечелил 100 000 паунда, след като през 2005 г. залага, че 15-годишният му син до 10 години ще спечели Британското първенство.

200 лв Начален Бонус Спорт!

Днес ще стане дума за друг такъв известен случай. През 1992 г. бащата на бившия вратар Крис Къркланд – Еди, залага 100 паунда при коефициент 100 към 1, че един ден синът му ще играе за националния отбор на Англия. В момента на залога Крис е едва 11-годишен.

Еди е съвсем близо до печалбата от 10 000 паунда през 2004 г., когато синът му, по това време играч на Ливърпул, получава повиквателна за контрола с Украйна (0:0) на 18 август. Крис Къркланд обаче остава извън групата за мача.

Две години по-късно обаче гордият баща прибира сумата, тъй като синът му влиза на почивката като резерва на Пол Робинсън по време на приятелския двубой на Англия с Гърция (4:0) през август 2006 г. Това остава единствената среща на Къркланд за „трите лъва“, но е достатъчна за златния шанс на баща му.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

„Толкова години пазя фиша с надеждата да спечеля сумата. Днес обаче съм по-щастлив от факта, че синът ми игра за националния отбор, отколкото да се радвам за печалбата“, коментира Еди Къркланд, след като взима 10 000 паунда от офиса на „William Hill”.

От букмейкърската компания признават, че годишно приемат хиляди залози на родители, които вярват, че децата им ще станат министър-председатели, президенти, футболисти на Манчестър Юнайтед или нещо друго. В такива случаи се изчислява специален коефициент, който се прави на база на родословието на детето.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК