ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Агенция БЛИЦ продължава рубриката си с най-интересните, най-странните и най-стряскащите залози в света.

Днес ще ви разкажем за вярата на футболния фен Ейдриън Хейуърд в способностите на Шаби Алонсо като футболист на Ливърпул. През лятото на 2005 г. Хейуърд прави залог при букмейкърската компания „Пади Пауър“, че в течение на сезон 2005/06 испанецът ще вкара гол с удар от половината на своя отбор.

Залогът му е в размер на 200 паунда, а коефициентът за подобно събитие е 125 към 1.

Трябва да се отбележи, че по време на петгодишния си престой в Ливърпул Шаби Алонсо се разписва само 19 гола във всички турнири. На 7 януари 2006 г. той бележи най-зрелищния си гол за „червените“. Това става при победата с 5:3 като гост на Лутън за ФА Къп.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

В този мач Алонсо вкарва две попадения, но второто, реализирано в добавеното време, е след удар от собствената половина. В този момент Ливърпул води с 4:2, а Лутън получава правото да изпълни корнер. В опит да стане герой вратарят Марлън Бересфорд отива напред, за да се разпише при корнера.

Защитата на Ливърпул успява да се справи с опасността и избива топката, която попада в краката на Шаби Алонсо. Халфът финтира успешно Бересфорд и с удар от 70 метра с левия крак праща топката в празната врата.

Така Ейдриън Хейуърд е възнаграден с 25 000 паунда за смелата си прогноза в началото на сезона.

„Никога в живота си не съм залагал толкова голяма сума, но имах някакво предчувствие“, признава Хейуърд пред „Би Би Си“.

„Гледах мача на Ливърпул с Лутън с моето семейство. Видях, че вратарят е излязъл напред и когато Шаби взе топката започнах да крещя: „Стреляй, стреляй!“. Пътят на топката до мрежата ми се стори, че продължи цяла вечност, но когато това се случи, направо полудях“, добавя късметлията.

„Когато дойде и заложи своите 200 паунда, реших, че това са най-лесните пари, които взимам като букмейкър. Понякога е добре, че такива луди залози стават печеливши, тъй като са едно от доказателствата, че мечтите може да се сбъднат“, коментира служителят на „Пади Пауър“, приел залога, считан за един от най-лудите в историята на английския футбол.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК