ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Агенция БЛИЦ продължава рубриката си с най-интересните, най-странните и най-стряскащите залози в света.

Днес ще ви разкажем за един фен на Манчестър Юнайтед, който в ежедневието си ремонтира покриви. През 1999 г. Мик Гибс печели 157 000 паунда от футболни залози, когато много важен за него се оказва успехът на любимия му клуб в драматичния финал на Шампионската лига срещу Байерн с 2:1 в Барселона.

Две години по-късно той решава отново да си опита късмета със смели прогнози. Залага скромните 30 пенса на 15 футболни събития, а шансът му да спечели се изчислява на 1 666 666 към 1.

Към 23 май 2001 г. почти всички прогнози на Гибс се сбъдват. Той е познал шампионите в първите пет нива на английския футбол, както и тези в първите три шотландски дивизии.

 200 лв Начален Бонус Спорт!

Вечерта на 23 май се играе последния мач, от който зависи съдбата на фиша със залога на майстора на покриви. Ако не познае този път, всичките му точни прогнози отиват на кино.

Печалбата му за втори път зависи от изхода на финал на Шампионската лига, в който участва Байерн и отново завършва по драматичен начин. Мик Гибс е заложил, че грандът от Мюнхен ще ликува с трофея в мача с Валенсия.

И това става по най-драматичния начин. Баварците се оказват изоставащи още в 3-ата минута след гол на Гаиска Мендиета от дузпа. Малко след това Мехмет Шол пропуска 11-метров наказателен удар за баварците. В 50-ата Байерн все пак изравнява. Щефан Ефенберг е точен от бялата точка при третата отсъдена дузпа в редовното време.

В продълженията нов гол не пада и се стига до изпълнение на дузпи за определяне на победителя във финала. След първите пет изпълнения и двата отбора правят по два пропуска. Германският гранд в крайна сметка печели, след като Оливер Кан спасява удара на аржентинеца Маурисио Пелегрино. Така заложените от Гибс 30 пенса се превръщат в печалба от 500 000 паунда.

Мик Гибс е толкова нервен, че въобще не гледа мача. Той през цялото време си намира занимание в градината на къщата и единствено следи резултата от финала на Шампионската лига чрез телетекста на телевизора си.

„Въобще не смеех да погледна директното излъчване на мача, особено след ранния гол за Валенсия. Постоянно си намирах повод да стоя и да копая нещо в градината. Когато видях крайния резултат, направо полудях“, признава Мик Гибс.