ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Агенция БЛИЦ продължава рубриката си с най-интересните, най-странните и най-стряскащите залози в света.

Днес ще разкажем за случай от Уганда, случил се преди четири месеца. Тогава разтревожени енориаши на пастора Дейвид Очиенг остават изумени, когато виждат вратата на църквата заключена с катинар в продължение на няколко дни.

Това повдига съмнения относно съдбата на свещеника и неговите емиряни се обръщат към полицията. Оказва се, че Очиенг е спечелил 100 милиона угандийски шилинга. Новината става публично достояние, след като пасторът се свързал с местен вестник, разбирайки за притеснението, което предизвикал с отсъствието си.

„Един ден получих на телефона предложение да заложа на определени мачове. Стори ми се изгодно и реших да се пробвам с голяма част от спестяванията си. Заложих 1 милион шилинга. Дълго време нямаше отговор и започнах да пиша на хората, които ме подмамиха. Писах им, че са измамници. Няколко седмици по-късно ми отговориха, че печеля 100 милиона и ми преведоха парите. Оказа се, че мачовете са били уредени и заради това е имало забавяне в изплащането. Проверката е показала, че няма никакво нарушение от моя страна. Затворих църквата, тъй като до момента това беше моят начин да се издържам. Сега спечелих повече пари, отколкото някога съм си мечтал и няма смисъл да работя“, призна Дейвид Очиенг.

Трябва да се отбележи, че всъщност спечелената сума не е голяма. Неговият залог от 1 милион угандийски шилинга се равнява на 250 евро, а печалбата от 100 милиона е всъщност 25 000 евро.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!