ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бронзовият олимпийски медалист по баскетбол от Лондон 2012 Алексей Швед е настанен в болница с фрактура на черепа и мозъчно сътресение. Вечерта на 1 май той е бил нападнат пред ресторант в Москва, където е бил на посещение със съпругата си и свои приятели.

През заведението баскетболистът на ЦСКА е нападнат от други двама клиенти, които му нанасят няколко удара. Алексей Швед пада на земята от главата му потича кръв. Нападателите опитват да довършат боя над руския национал, но се намесват служители на ресторанта. Швед е бил 20 минути в безсъзнание и откаран в болница, където се оказва, че има фрактура на черепа и мозъчно сътресение. Направеният му тест е показал, че спортистът не е употребявал алкохол.

Полицията в руската столица е прегледала записите от разположените край ресторанта камери. Заловени са двама души. Единият от тях е азербайджанският гражданин Княз А., състезател по стрелба с малокалибрено оръжие.

При разпита е установено, че те били ядосани на Алексей Швед заради загубата на ЦСКА (Москва) от Локомотив Кубан (Краснодар) в плейофите на руското първенство. Това поражение донесло сериозни финансови загуби от залози на двамата нападатели. Затова си изкарали яда върху баскетболиста, който разпознали като играч на „армейците“ от Москва.