ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Агенция БЛИЦ продължава рубриката си с най-интересните, най-странните и най-стряскащите залози в света.

Днес ще ви разкажем за един от случаите, които попадат в класацията на най-шокиращите резултати в историята на букмейкърските къщи.

Става дума за финала на Висшата лига по бейзбол на САЩ през 2004 г., когато пада едно от най-продължителните проклятия в спорта. Прокобата на Бамбино тегне върху Бостън Ред Сокс в продължение на 86 години.

За да достигне битката за титлата от Световните серии, тимът от Бостън играе финал на Американската лига срещу Ню Йорк Янкис. Нюйоркчани повеждат с 3:0 в серията, но Ред Сокс печелят с 4:3 и стават първият тим, обърнал финална серия от 0:3.

Преди началото на мачовете със Сейнт Луис Кардиналс букмейкърите поставят коефициент от 120 към 1 за титла на Бостън Ред Сокс, това в известна степен се дължи и на проклятието. „Червените чорапи“ обаче печелят серията с 4:0 и слагат край на 86-ата годишното чакане.

Проклятието на Бамбино води началото си от 1918 г., когато Бостън Ред Сокс продава на Ню Йорк Янкис най-добрия си играч Джордж Херман Рут, известен повече като Бейб Рут и Бамбино. По това време Бостън е най-добрият отбор в бейзбола, но след трансфера не успява да спечели нито една титла до 2004 г., докато Янкис стават един от най-успешните спортни клубове в световен мащаб.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК