ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Агенция БЛИЦ продължава рубриката си с най-интересните, най-странните и най-стряскащите залози в света.

Днес ще се върнем точно преди 20 години, за да разкажем за история, случила се пред погледа на легендарния певец Боно.

На 7 април 2003 г. северноирландският предприемач Майк Футър завежда състезателния кон Monty's Pass, на който е съсобственик, на едно от големите надбягвания в календара на Обединеното кралство, а вокалистът на групата U2 е сред зрителите на хиподрума.

Жребецът печели гонката в Уелс, а Футър получава своя дял от наградния фонд – 348 000 паунда. Голямата му печалба обаче идва от залозите за надбягването.

От началото на 2003 г. бизнесменът, който е собственик на 11 бинго зали в Северна Ирландия, е пуснал няколко фиша при букмейкърите за победа на Monty's Pass. Всички те са били при различен коефициент, вариращ от 16 към 1 до 40 към 1.

Именно тези залози му носят голямата печалба – Майк Футър прибира прибира близо 800 000 паунда.

Улисани в празненствата, Футър и другите съсобственици на Monty's Pass, изпускат последния ферибот от Уелс за Северна Ирландия и трябва да изчакат до следващия ден, за да се приберат.

„Въобще не се притеснявахме, че изтървахме кораба. Не всеки ден се случва конят ни да спечели такова голямо състезание и имахме повод да купонясваме цяла нощ“, признава Майк Футър пред „Айриш Таймс“.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!