ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Близо две трети от залозите, направени на Super Bowl LVIII в САЩ, са незаконни. Това показва проучване на Yield Sec, поръчано от Кампанията за по-честен хазарт (CFG). 

Причината, поради която пазарът на нелегални залагания продължава да има предимство на тазгодишния Super Bowl, в доклада се отбелязва, че нелегалните оператори са се възползвали от залози на „спорт и свързани с него развлечения“. Те включват залози, съсредоточени върху това колко пъти Тейлър Суифт ще се появи пред камерата.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

То анализира как играчите избират да залагат по време на Super Bowl през 2024 г., разглеждайки конкретно представянето на черния пазар. Допълнителни изследвания за дела на хазарта между регулираните и нерегулираните пазари се очакват през следващите няколко дни.

Yield Sec съобщава, че общо 350 милиона залога са направени на тазгодишния Super Bowl на стойност 5,4 милиарда долара (4,26 милиарда паунда/4,98 милиарда евро). Общите залози се повишиха с 22,8%, докато стойността на залаганията скочи с 20,0% на годишна база.

Общо 228 милиона залагания са незаконни, а 122 милиона са законни. Незаконните залагания генерират 4,0 милиарда долара, докато законните залагания съставляват останалите 1,4 милиарда долара. За сравнение, Super Bowl 2023 донесе 286 милиона залагания, разпределени между 186 милиона незаконни залагания и 100 милиона законни залагания. От 4,5 милиона долара, генерирани миналата година, 1,1 милиарда долара идват от законни залагания и 3,4 милиарда долара от незаконни залагания.

Yield Sec изчислява, че пазарът на нелегални залагания съставлява 65% от пазара на залагания на Super Bowl, като легалният пазар заема 35% дял.

Yield Sec отбеляза, че пазарът на нелегални залагания на Super Bowl нараства с всяка година, с 42 милиона повече незаконни залагания на Super Bowl, записани за тазгодишния мач. Общо 546 милиона долара повече също бяха заложени на черния пазар тази година.

Въпреки че растежът беше по-малък, легалният пазар също отбеляза подобрения - с 22 милиона повече залагания, записани на годишна база. Имаше и ръст от $258 милиона в стойността на легалните залагания.

Yield Sec също така подчерта, че публиката вероятно е привлечена от нелегални оператори поради по-широката гама от възможности за избор на залози и бонуси.