Агенция БЛИЦ продължава рубриката си с най-интересните, най-странните и най-стряскащите залози в света.

Този път ще ви разкажем за случай от настоящата година, публикуван в авторитетното издание „Таймс ъф Индия“. Става дума за почти перфектната измама в света на спортните залози.

Цялата афера е замислена от Шоеб Давда от Гуджарата, който известно време работил в Русия и натрупал малко познания относно работата на спортните букмейкъри и страстта на руснаците към залозите.

Прибирайки се в родината, той решил да спечели пари, но не със залагане на собствени средства, а възползвайки се от хазартната страст на другите. Давда използвал известната популярност на крикета в Индия и за своите чуждестранни клиенти създал цяло фалшиво първенство.

200 лв Начален Бонус Спорт!

Организацията му е почти перфектна и може да подлъже всеки, който не е запознат в детайли с индийския крикет. Шоеб Давда най-напред намерил подходящ терен в една от фермите до родния му град. Освен това убедил около 20 от работниците в стопанството и още безработни младежи да се представят за професионални играчи.

Те били облечени с екипите на известните индийски отбори, а за участието си в машинацията получавали заплащане в размер на 400 рупии (около5 долара) на мач.

Давда донесъл пет камери с висока резолюция, които позиционирал около игралното поле. Докарал и халогенни лампи, които поставил край игрището, за да имитира мач на голям осветен стадион. Излъчването е било само в специален затворен канал в „You Tube“.

Бил нает специален човек, който да подражава на голямата звезда на коментарите от индийското първенство Харше Бхогле. Друг обучен служител пък с компютърна програма наслагвал звук, имитиращ истински шум от стадионите на професионалните мачове.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Залозите са правени през социалната мрежа „Телеграм“ и там са съобщавани резултатите от мачовете във фалшивата лига. Хората, непознаващи отблизо крикета, не подозират, че залагат в сериозна схема, тъй като не са запознати с цялостната програма на оригиналното индийско първенство, което било завършило само преди броени седмици. Качеството на излъчваната картина е достатъчно високо, че придава голяма достоверност.

Голямата измама била свързана с това, че мачовете били сериозно манипулирани от самия Шоеб Давда. С помощта на радиостанция той съобщавал на фалшивия съдия какви точки да присъжда, а реферът пък предупреждавал играчите как да реагират според ситуацията.

„Таймс ъф Индия“ отбелязва, че основната част от измамените комарджии е от Русия. Предимно от Твер, Воронеж и Москва. От тях Шоеб Давда е успял да измъкне 4000 долара. В един момента обаче властите разбират за схемата и арестуват замесените. По време на задържането им фалшивият шампионат вече е бил стигнал до фазата на четвъртфиналите.

След като се разчува за случая, феновете на крикета в Индия са изумени. Според някои това е било на границата на идеалното престъпления, а други препоръчват Боливуд да направи филм за хитрата измама на Шоеб Давда.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК