Треньорът на Ботев Враца Даниел Моралес коментира цялостно ситуацията в Ботев (Враца) след нулевото равенство с Хебър (Пазарджик) на стадион "Христо Ботев". Ремито остави врачани на 12-о място в класирането на efbet Лига, като в днешния двубой те показа по-добро лице спрямо това миналия кръг, когато отстъпиха с 1:8 пред шампиона Лудогорец.

По повод тежкото поражение бразилският специалист призна, че е разговарял с ръководството на Ботев относно възможността да напусне клуба.

"Мога да ви кажа, че се получи един мач, в който показахме нещо добре: че можем да създаваме положения. Но се видя и нашата слабост - че не можем да ги завършваме. През седмицата акцентирахме върху това в тренировките, както и върху играта в защита", каза Моралес.

"Една ситуация се решава за нула секунди. Трябва да разчитаме ситуациите секунда по-рано. Създаваме положения, но не успяваме да ги вкараме. Имахме ситуации отдясно, които можехме да превърне в гол на три пъти. Идва следващият мач. Не забравяме този мач, но трябва да му направим анализ, за да видим кое не правим добре. Една загуба като тази от Лудогорец може да даде много информация от анализа. Аз нямам проблем с това да загубим, а с начина, по който става това. Срещу Лудогорец направихме много и елементарни грешки. Днес направихме по-добър мач, момчетата показаха характер и защитиха емблемата на клуба. Говорих с шефовете след мача в Разград, но не съм подавал оставка. Просто бях много разочарован от начина, по който играхме. Разбрахме се обаче с клуба да продължим да работим заедно. Обясних защо според мен сме допуснали осем гола и ми казаха: "ти си треньорът на Ботев Враца и продължаваш". Работата на треньора не е лесна нито в България, нито в Бразилия. Работя всеки ден по десет часа. Ако някой може повече, нека заповяда да бъде треньор", добави бразилският специалист.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023