Новият треньор на Лудогорец Игор Йовичевич дебютира с лесна победа с 2:0 в символичното си гостуване на Ботев (Враца) с 2:0. 

"Горд съм да съм тук – част от българския футбол. Трите точки са най-важни за старт на моя престой, разбира се, и да играем добър футбол. Трябваше да се подготвим за нелесен мач. Запознавам се с българския футбол. Последните два дни тренирахме някои неща, които искахме да приложим. Интелигентността на играчите ни позволи да ги приложим. Ще направим анализ и корекция на някои грешки. Особено що се касае второто полувреме. Щастлив съм и поздравявам отбора, готвим се за Виктория Пилзен.

Най-важното е това, което показваме в мачовете, да е това, което тренираме. Да спим, да се възстановяваме и да тренираме като шампиони. Когато се раздаваш на 100%, това прави разликата. Опонентът също играе и се раздава. Видяхме днес много добър отбор като Ботев Враца – бореха се много, бяха концентрирани, имат високи футболисти.

Организацията, структурата и позиционирането, бягането също променихме. Да имаме търпение и да сменяме фланговете са важни неща, но нямахме време за тях. Имаме мач и с Локомотив Пловдив скоро. Трудно е за толкова кратко време.

Знам, че има няколко отбора, които искат да са шампиони – Левски, ЦСКА, Ботев. Трябва да бъдем готови. Има и други места, където можем да сбъркаме, но това е футболът. Трябва всеки да е мотивиран за всяка една среща. Искаме да се представим добре, но няма да е лесно. Имаме такъв статут, че не можем да слизаме по-долу. Не трябва да сваляме нивото, а трябва да се подобряваме и да мечтаем.

Няма как в Лига Европа да нямаш моменти, в които страдаш, но винаги трябва да търсиш опцията да победиш. Още от утре започваме подготовка за Виктория Пилзен. Трябва да направим минимум грешки, защото те се наказват“, каза Йовичевич.

 

 

efbet Лига - сезон 2024/2025