Старши треньорът на Ботев (Враца) Христо Янев поздрави футболистите си след загубата с 0:2 от Лудогорец.

"Доволен съм от начина, по който играхме. Разбира се, като индивидуална класа няма как да се сравняваме с тях. Но предвид ситуацията в нашия отбор мисля, че направихме добър мач. Днес отношението на целия отбор бе различно и показахме срещу един много силен отбор, че и ние можем да тичаме и да се борим. В живота и футбола всеки ден е предизвикателство. Трябва да можем да се хванем за нещо. Надявам се момчетата да са ме разбрали много добре", каза Янев.

Той бе помолен да коментира и начина, по който изглежда Лудогорец в първия си мач под ръководството на Игор Йовичевич. Преди броени дни хърватинът замени на поста Захари Сираков, който бе временен вариант след напускането на Георги Дерменджиев.

"Захари Сираков се справяше превъзходно. Не мисля, че Лудогорец днес игра по-добре. За всичко, което те правеха, ние бяхме готови. Дребни детайли ни лишиха от това да постигнем резултат, който е добър за нас. Днес на терена имахме десетина българи - перспективни момчета, които са бъдещето на българския футбол. Това са целите, поставени ми от ръководството - да ги развивам. Правим всичко възможно да подобрим условията за футбол във Враца. Много ми се искаше днес да бяхме играли във Враца, тогава изискванията ни щяха да бъдат съвсем различни към отбора", подчерта специалистът.

 

 

 

efbet Лига - сезон 2024/2025