Кметът на Враца Калин Каменов изригна доста ядосан след края на баража за място в efbet Лига. Ботев Враца се спаси след драма с дузпи срещу Марек и остана в елита, а Каменов нападна бившия президент на БФС Борислав Михайлов и екипа му за договора за телевизионните права, като определи действията като "престъпление".

“Аз съм изключително ядосан. За мен е недопустимо да има драма в такъв мач. По-класният, по-стойностният отбор не трябваше да позволява да има драма. Поведението днес на футболистите е крайно разочароващо. За мен е несериозно в такъв мач със съперник от Втора лига отборът да трепери и да се надява на дузпи. Ще правим с ръководството анализи. Според мен трябва да има освежаване на отбора”, започна Каменов след успеха.

“Местният бизнес да започне да помага. Без пари футбол не се прави. Без телевизионни права футбол не се прави. Телевизионните права са абсолютно смешни в момента в България. Те са по-скоро обидни и по-добре да ги няма и да не се дават мачове по телевизията, отколкото да се симулира, че има телевизионни права. В България телевизионни права няма. Аз ще говоря с моите колеги в Изпълкома, обсъдил съм го вече с г-н Иванов и се надявам наистина сериозно да помислим върху драстична промяна и на циничният и престъпен договор, който е сключен в края на предишния мандат на предишното ръководство. Това е изключително престъпление, което е направил Борислав Михайлов и неговият екип в края на мандата си - да преподписва нов договор с изключително смешни параметри, което ощетява не Ботев Враца, ощетява целия български футбол и всички български отбори. Те заслужават да получават повече пари от права, за да имат средства да привличат класни състезатели. Оттам да се вдига нивото на българския футбол и хората да искат да са на стадиони. Това е въпрос на юридическа работа. Смятам, че всеки договор може да бъде прекратен, особено, ако се установи, че е нищожен, порочен или подписан в разрез със законодателството. Наистина трябва да се мисли върху това да се подкрепят българските отбори”, добави Каменов.

"Само човек с нисък коефициент на интелигентност може да си помисли такова нещо. Да видяхте помощ на терена? Предлагам хората, които говорят тези неща да си намерят някаква смислена работа, да се ангажират с нещо полезно, а не да говорят глупости. Мисля, че е крайно време да се хванем малко повече да работим, по-малко да говорим", завърши кметът на Враца на въпрос дали тимът се е спасил, защото той е в Изпълкома на БФС.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!