Ивайло Димитров е новият старши треньор на дублиращия отбор на Ботев (Враца), който ще се състезава в Северозападната трета лига, съобщава официалният сайт на клуба. В щаба му влизат досегашният наставник на тима Лукан Луканов, Ивайло Кунчев и Христо Митов, който ще се грижи за подготовката на вратарите. 

Митов ще продължи да бъде част и от щаба на Росен Кирилов в представителния отбор.
 
Ивайло Димитров е шеф на ДЮШ на Ботев (Враца), а миналата година води представителния отбор в четири мача от елита - срещу Черно море, Славия, Локомотив (София) и Царско село.
 
"Разполагаме с един изключително млад отбор, който трябва да се докосне до мъжкия футбол. Именно този преход е важен за момчетата. Едно е да играят само в юношески първенства, а друго е в Трета лига. Средната възраст на състава е малко над 17 години, а в много от тези момчета има потенциал да влязат в първия отбор. Някои участваха активно в подготовката на мъжете това лято", каза Димитров. 

Новият треньор вече проведе една тренировка с дублиращия отбор. В сряда Ботев II играе контролна среща с Дреновец. Мачът е насрочен за 18 часа във Враца. В събота има още една контрола срещу Вихър (Славяново), която също започва в 18 часа във Враца.

Дублиращият отбор може да се похвали и с ново попълнение в лицето на Радослав Захариев. Роденият през 2004 година офанзивен халф идва от Лудогорец.

Двама от футболистите са контузени – Ивайло Дудушки и Любомир Василев.