Треньорът на Ботев (Враца) Христо Янев коментира равенството 1:1 с Локомотив (София) в столицата. Отборът му е на предпоследното място в класирането, но вече е само на точка от 14-ата позиция, която дава право на участие в бараж за оставане в елита.

"Спечелихме една точка, имахме възможността и да победим, но трябва да бъдем реалисти - само допреди няколко месеца не можехме да измъкнем точка от никой отбор. Сега сме в поредица от мачове, в които не позволяваме на никой да направи онова, което се случи по-рано. Трябва да продължим. Имаме шансове, ние сме длъжни да се борим до последно", коментира Янев.

"Реакцията днес беше страхотна. Изисква се да си много специален характер, за да се пребориш със себе си и да оставиш собственото си его. Ние сме в много тежка ситуация, но показваме качества, които ми вдъхват увереност", продължи той.

"Домакините играха много добре, затрудниха ни в много ситуации. Поздравявам моя отбор, че не се предаде до последно. В последните 10 минути имахме две 100%-ови положения за гол, с които можеше да победим. В тази група явно съдбата ни е подготвила нещо много критично и ще трябва всичките отбори да впрегнем целия потенциал, който имаме", каза треньорът на врачани.

"Феновете ни са страхотни, подкрепят ни навсякъде. Идват на всяка тренировка, оказват ни морална подкрепа. Виждаме, че са хора, които страдат за клуба си. Това, което правят за нас, е от изключително голямо значение. Всеки един жест ни дава сили и ни вдъхва увереност", добави Христо Янев. 

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024