Новият нападател на Ботев Пловдив Антъни Уджа спечели впчатленията си след успеха над Марибор с 2:1 на стадион „Христо Ботев“ в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Опитният голмайстор бе автор на първото попадение в срещата, а след нея заяви, че се е сработил много добре с капитана Ивелин Попов.

„Това беше страхотен старт за нас. Пресирахме Марибор и търсехме грешките му. Естествено, те се върнаха и това ни разколеба, но след това се фокусирахме отново. Изиграхме едно добро второ полувреме и стигнахме до втори гол, защото запазихме увереността си“, заяви Антъни Уджа след мача.

„Душан Керкез ни каза да не прибързваме и да контролираме събития на терена. Тази идея ни помогна да бъдем спокойни с топката и да бъдем концентрирани върху шансовете, които създаваме. Мисля, че започваме по добър начин, защото се опитваме да засилим връзката помежду си. Преди да дойда тук в Ботев Пловдив, направих проверка какво има в клуба. Проверих за атакуващите състезатели, видях Ивелин Попов – един опитен състезател. Сработихме се по най-добрия начин с него“, призна нападателят на Ботев Пловдив.

„Няма да отидем в Словения да се защитаваме, напротив, отиваме да се представим дори още по-добре. Отборът ще трябва да свърши много повече работа в защита. Ако продължим с позитивното си представяне, можем да продължим. През такава публика искам да играя, защото днес феновете ни дадоха много атмосфера“, завърши Уджа.