Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез очаквано бе доволен след успеха над Марибор с 2:1 на стадион „Христо Ботев“ в първи европейски мач на този стадион от 29 години и първи за двата тима от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

„Това е Европа, когато играеш подобни двубои с подобен съперник трябва да си внимателен. Става дума за два двубоя, мислим в перспектива, а и не рискувахме. След като отбелязахме попадение, бяхме малко стресирани за период от 10 минути. През второто полувреме се чувствахме по-свободни, а младите ни футболисти бяха готови за този мач. Никола Илиев ни помогна много, точно това търсихме, когато той влезе в игра. Искам да благодаря на всички фенове, защото атмосферата беше страхотна. Радвам се, че ги зарадвахме. От тук нататък всичко ще бъде трудно. Марибор е страхотен тим със страхотен треньор“, започна Керкез след мача.

„Не е лесно да играеш за Ботев Пловдив с тези очаквания и на тази атмосфера, защото ако направиш грешка, е много трудно да се върнеш. Йосип Иличич е страхотен футболист, той играе в Серия А, беше в Германия на Евро 2024, но и ние имаме класни състезатели. Показахме, че можем да бъдем едно цяло“, добави треньорът на Ботев Пловдив.

„Работихме много на трансферния пазар, за да прибавим най-добрите играчи. Новите се нуждаят от адаптация. Стъпка по стъпка всичко ще си дойде на мястото. Още преди двубоя казах, че Марибор е фаворит, защото дълги години играе квалификации и също в групите на евротурнирите. Ботев Пловдив постепенно се завръща на картата на Европа. Имаме малко повече шанс, отколкото имахме в началото на двубоя. Трябва да се пазим от грешките в реванша“, призна Душан Керкез.

Българското участие в Европа - сезон 2024/2024 

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2023

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025