Полузащитникът на Ботев (Пловдив) Лъчезар Балтанов най-после прекъсна головата си суша. Опитният полузащитник вкара два от головете при победата с 4:1 над ЦСКА 1948 снощи на "Васил Левски". Успехът класира "канарчетата" на 1/8-финалите за Купата на България. 

"Радвам се, че отбелязах гол. Отдавна не бях вкарвал. Попадението в края на първото полувреме беше разковничето в мача. Този гол ни даде спокойствие през второто полувреме. Искахме по-рано да си решим мача, не се получи съвсем. Като вкарахме втория гол вече нещата станаха далеч по-лесни", коментира Балтанов след победата над ЦСКА 1948.

Проверка на БЛИЦ СПОРТ установи, че той не се беше разписвал от цели десет месеца. Последното си попадение в официален мач Балтанов беше отбелязал на 28 ноември миналата година при 1:1 с Берое.

"Няма значение кой ще е следващият ни съперник, важно е Ботев да показва играта си. Ние сме показвали, че можем да победим всеки. Преди две години спечелихме купата, дано да се повтори. Защо не Купата на България да ни бъде приоритет, да се надяваме да стигнем колкото се може по-далеч, защо не и финал”, завърши Балтанов.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ – СЕЗОН 2018/2019

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019