Треньорът на Ботев (Пловдив) Бруно Балтазар сподели след нулевото равенство с Локомотив (София) при дебюта си в efbet Лига, че дългата пауза между двете полувремена заради спирането на тока е нарушила ритъма на играчите му

"Беше труден мач. Това не беше резултатът, който преследвахме. Мисля, че контролирахме през почти цялото време мача и опитвахме да спечелим, но за жалост не се случи. Нищо не се промени. Продължихме да сме по-добрият отбор и през второто полувреме. През първата част създадохме положения. Не успяхме да вкараме. Когато се оттеглихме на почивката и адреналинът скочи, а тази по-дълга пауза наруши нашия ритъм и трябваше да се адаптираме", сподели Генчев след мача. 

"В контролата срещу Ботев (Враца) беше специфичен мач, защото Антоан Бароан и Тодор Неделев изиграха първите си минути. Днес беше тотално различно. Искахме да доминираме, да пресираме високо. Създадохме няколко добри положения. В последните 10 минути се оголихме и с по-добър преход Локомотив (София) би имал шанс да ни нарани. Не искам да се оплаквам от това какви футболисти съм загубил. Искам да намеря решения, това е моята работа. С тези играчи искам да намерим начин да печелим всеки мач от сезона", каза още Балтазар. 

"Стадионът е основен за нашия отбор. За развитието на Ботев Пловдив е много важно да има нормален стадион", каза португалецът относно строежа на стадион "Христо Ботев". Всеки един съперник има специфичен начин, по който играе. Както срещу всеки един отбор ще се опитаме да намерим слабите страни в защита. Ще се отправим към София с уважението към нашия съперник, но и с желанието да вземем трите точки", завърши наставникът на "канарчетата".

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023